TIETOA HÄÄKUVAUKSESTA
Etsittekö juuri teille sopivaa hääkuvaajaa?
Mukavaa, että olette löytäneet nettisivuilleni ja harkitsette juuri minua tärkeän päivänne taltioijaksi! Kerron nyt hieman tavoistani kuvata häitä, jolloin teidän on ehkä helpompi tehdä päätös kuvaajan valinnan suhteen. 

TUTUSTUMINEN
Ensimmäinen yhteydenotto kannattaa tehdä nettisivujeni yhteyslomaketta käyttäen. Vastaan viestiinne mahdollisimman pian ja esitän ehkä tarkentavia kysymyksiä päivästä. Ei huolta, aikatauluja ei tarvitse vielä tietää, eikä kysyminen ylipäätään sido mihinkään :) Lähetän myös liitteenä hääkuvauksen sopimusehdot, mitkä kannattaa rauhassa lukea läpi.

Kun varaus on lyöty lukkoon, lähetän hääkuvauksen varausmaksun laskun sähköpostitse. Laskun maksamalla merkitsen päivänne kalenteriini ja olette näin myös hyväksyneet lukemanne sopimusehdot. Hintoihini kuuluu hääkuvauspalaveri, yleensä noin kuukautta ennen häitä. Palaveri onnistuu joko kasvotusten, tai pidemmällä välimatkalla esim. Skypen välityksellä. Palaverissa käydään päivää tarkemmin läpi ja myös teidän toiveitanne kuvauksen suhteen.

HÄÄPÄIVÄ
Olen ajoissa paikalla, mistä sitten kuvaus aloitetaankaan. Aamun valmisteluissa saa kuvattua aina ihania tunnelmia ja suosittelenkin lämpimästi myös niiden kuvaamista. 
Mikäli aloitamme kuvauksen potreteilla ja esim. suosituilla first look-kuvilla, olen käynyt etukäteen katsomassa sopimamme kuvauspaikan ja suunnitellut, miten päin esimerkiksi sulhanen seisoo, näkemättä morsiantaan. Ohjeistan molempia tilanteessa jotta ensinäkeminen onnistuisi mutkitta. Potrettikuvauksiin on hyvä varata ainakin yksi tunti päivästä, mieluummin ainakin 1,5h.  Tämän takia suosittelenkin potrettien ottamista ennen vihkimistä, sillä hääparilla tulee yleensä vihkimisen jälkeen kiire vieraiden luokse eikä päivän ehkä tärkeimmille kuville jää tarpeeksi aikaa. Se saattaisi jäädä hääparia harmittamaan. Kirkolla tulee yleensä olla puoli tuntia ennen vihkimistä, joten tämäkin aika  kannattaa laskea päivän aikatauluihin mukaan.

Kirkossa pyrin kuvaamaan niin huomaamattomasti kuin pystyn, taltioiden silti kaikki tärkeät hetket. Minulla on tietty järjestys minkä mukaan liikun kirkossa perinteisen vihkikaavan aikana, joten tavasta on tullut tuttu ja varma. 
Juhlapaikalla kuvaan kaikki tärkeimmät hetket sopivista kuvakulmista, onnittelut, paljon kuvia vieraista, yksityiskohdat koristeluista, ruoat, kaikki mistä on hyvä olla muistoja. Vaikka en mikään hääsuunnittelija olekaan, voitte kysyä minulta kuvaajan hyväksi havaitsemia vinkkejä hääpäivän tapahtumien järjestykseen (tai mihin vaan) liittyen, niin kerron miten yleensä on toimittu. Esimerkiksi ryhmäkuvien ottaminen on asia, mistä monesti kysytään, missä välissä se on hyvä totetuttaa. Minulla on myös muutamia muita pikkuvinkkejä, millä saadaan päivästä ja kuvista vielä ihanampia!

Mikäli sopimamme kuvausaika alkaa lähetä loppuaan, eikä esimerkiksi tanssia ole vielä ehditty aloittaa ajallaan, mutta se on sovittu kuvattavan, käyn nykäisemässä hihasta ja mainitsen asiasta. Mikäli kaikkea ei ole vielä ehditty kuvata, saatan pystyä jäämään yliajaksi ja kerron extratunnin hinnan.

HÄIDEN JÄLKEEN
Muutama päivä häiden jälkeen lähetän teille muutamat maistiaiskuvat jo omaan käyttöön. Kuvat valmistuvat 1-5 viikon sisällä, riippuen kuvauspaketista ja sesongista. Valmiit kuvat luovutan muistitikulla kun lopullinen lasku on maksettu. Saatte pelkän muistitikun lisäksi pienen yllätyksen sekä koostan päivän parhaista paloista nettigallerian, mitä voitte jakaa halutessanne vieraille katsottavaksi. 

Kysyttävää? Yhteydenottolomake löytyy sivun ylävalikosta :)