Kuva: Pia Maria Rautio

Sonja
Hei! Olen kuvaaja Jyväskylästä!
Valokuvaamisen aloitin turvallisesti luontokuvien ottamisella reilut kymmenen vuotta sitten, mistä sitten vähitellen siirryin kuvaamaan ihmisiä. Valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT 2016) myötä alasta tuli minulle entistäkin tärkeämpi opittuani siitä lisää. v. 2021 Aloitin media-alan erikoisammattitutkinnon, mistä tarkoitus olisi valmistua Valokuvaajamestariksi.

Kesät menevät nykyisin pitkälti häitä kuvatessa ja ensimmäiset häät on tullut taltioitua jo vajaat kymmenen vuotta sitten. Kokemusta hääkuvaamiseen on siis karttunut ja ihmettelenkin, mihin ihmeeseen kaikki aika on hujahtanut. Näenkin itseni asiakaskuvausten saralla eniten hääkuvaajana.

Asiakaskuvausten ohella luon omia kuvaprojektejani ja teen niitä myös asiakastöinä. Kuvankäsittely on lähellä sydäntäni ja saan editointiin ja kuvamanipulaatioihin uppoamaan paljonkin aikaa omissa projekteissani. 
Minulla on aina kehitteillä jokin uusi kuvaus ja etsinkin jatkuvasti uusia malleja näihin omiin kuvauksiini. Laita viestiä, mikäli olisit mahdollisesti halukas olemaan minulle mallina omissa taideprojekteissani, pidän halukkaat mallit aina mielessä jatkoa ajatellen!
Kilpailut / CoNTESTS
Finnish Photo Awards 2022
Overall - Bronze
Creative Portrait - Gold
Illustration/Digital art/Fine art - Bronze
FEP Awards 2022 (Federation of European Professional Photographers)
Illustration & Fine art - 6th place