Sonja
Heippa, olen Sonja, valokuvaaja Jyväskylästä!

Olen syntynyt täällä Jyväskylässä v. 1990 ja täällä olen aina asunut. Valokuvaamisen aloitin ehkä hyvin yleiseen tapaan luontokuvien ottamisella, joskus ehkä 16-vuotiaana, mistä sitten vähitellen siirryin kuvaamaan ihmisiä. Kolme minulle tärkeää asiaa: valokuvaaminen, kissat & matkustelu. Sanoinko jo kissat? Niitä löytyy minulta kotoa kaksi kappaletta :)

Valokuvaaminen on iso osa elämääni, niin päivätyössäni valokuvausliikkeessä, kuin päivätyön ulkopuolella omien kuvausteni parissa. Valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT) myötä alasta on tullut minulle entistäkin tärkeämpi. 

Kesät menevät nykyisin pitkälti häitä kuvatessa ja ensimmäiset häät on tullut taltioitua jo kahdeksan vuotta sitten (itse asiassa tätä kirjoittaessani tänään päivälleen...!) Kokemusta hääkuvauksiin on siis karttunut ja tätä kirjoittaessani ihmettelenkin, mihin ihmeeseen kaikki tämä aika on hujahtanut.

Itse valokuvaamisen ohessa pidän paljon valokuvien jälkikäsittelystä. Varsinkin omien kuvausprojektieni yhteydessä saan kuvankäsittelyyn uppoamaan paljon aikaa kun homma aina vie mennessään. Minulla on aina kehitteillä jokin uusi kuvaus ja etsinkin jatkuvasti uusia malleja kuvauksiini. Laita viestiä, mikäli olisit halukas olemaan minulle mallina esimerkiksi satuteemaisissa kuvauksissani Jyväskylässä!

Valokuvissa hetket säilyvät ja kuvien kautta on ihanaa palata takaisin tärkeiden päivien muistoihin. Ota yhteyttä, niin ikuistetaan yhdessä elämänne tärkeimmät hetket.

Kuva: Margarita Bulatova